Google stänger ner Google Analaytic Universal 1 juli 2023

Google Analyitcs

Google meddelar att alla Universal Analytics-egendomar kommer att sluta samla in data under 2023. Google förstärker GA4 som den rekommenderade analyslösningen genom att ta bort befintliga Universal Analytics-standardegendomar den 1 juli 2023 och 1 oktober 2023 tar de bort 360-egendomar.

 

Vad betyder detta för dig?

Efter den 1 juli blir dina Universal Analytics-egendomar skrivskyddade, vilket innebär att du enbart kommer att kunna läsa av dem och inte använda dem. Då kommer du fortfarande att kunna komma åt data, exportera den eller göra konfigurationsändringar (t.ex. behörigheter, ändringar av anpassade kanalgrupper). Men från och med då kommer det inte att finnas ytterligare datainsamling.

Denna nyhet kom som något av en överraskning, med tanke på hur populär Google Analytics spårningskod har varit för webbplatser. Men det faktum att GA4 är en helt ny egenskapstyp och underliggande datamodell kan ha påverkat beslutet då det ser ut som Google verkar vilja satsa på nya GA4.

Nyheten är också en signal om engagemang från Google att stryka nuvarande begränsningar med GA4. Det är svårt att föreställa sig att de inte är övertygade om att det åtminstone kommer att finnas funktionsparitet med alla de viktigaste aspekterna av Universal Analytics i juli nästa år.

Fram till nu har alla varit fundersamma och försökt räkna ut när de ska förbinda sig till GA4 fullt ut. Den här nyheten talar om för oss att planering och implementering av en fullständig GA4-installation har en hög prioritet! På det hela taget är det något som vi välkomnar eftersom det ger alla Google Analytics-användare ett bestämt datum att arbeta mot.

 

Vad borde du göra nu?

Om du inte har kommit igång med GA4 så är det nu hög tid att börja. Vi (och många andra i branschen) har rekommenderat parallell spårning för att bygga upp historiska data i väntan på att fullt ut förbinda oss till GA4 i framtiden. Den här nyheten innebär att du måste agera snabbt och fullt ut implementera GA4 före 1 juli i år för att få jämförelser från år till år för alla dina grundläggande interaktioner när deadline löper ut.

Har du kommit igång med nya Google Analytics (GA4)? Om inte kan du kontakta oss så kan vi hjälpa dig!

Dela

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa inga tips och tricks!

Missa inte

Vad är Wordpress?
Webbdesign

Vad är WordPress?

Över 75 miljoner användare och runt 40% av alla hemsidor på nätet är byggda på WordPress. Med det sagt snackar vi om ett av världens

Få en gratis offert

Vi diskuterar gärna ditt nästa projekt förutsättningslöst. Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss.

Kontaktinfo

Obtenga una cuota gratis

Complete sus datos de contacto para ser contactado por nosotros.

Datos de contacto