7 anledningar till att investera i professionell webbutveckling (2022)

7 anledningar till att investera i professionell webbdesign

Att ha en hemsida är en nödvändig del av att göra affärer på dagens marknad. Att bestämma sig för om man vill bygga sajten själv eller söka professionell webbutveckling är ett svårt beslut att fatta.

Även om det finns kostnadseffektiva alternativ för att få upp en webbplats, är dessa webbplatser inte alltid den bästa representationen av ditt varumärke. I många fall kan det vara det bästa beslutet att anlita en professionell webbutvecklare för att ändra ett tema eller bygga en webbplats helt från grunden.

Här är 7 anledningar till varför det är värt att investera i professionell webbutveckling

 1. Professionella webbdesigners och utvecklare kan anpassa hemsidan utöver mallar.
 2. Avkastningen (ROI) är värd den initiala kostnaden.
 3. Du kan välja den rätta utvecklaren som du tycker passar dina behov.
 4. Det är fortfarande möjligt att hantera ditt eget innehåll.
 5. E-handelsfunktionalitet
 6. Din hemsida kommer att vara 100% mobilvänlig och responsiv.
 7. Professionell design som speglar ditt varumärke.

1. Professionella webbdesigners och utvecklare kan anpassa hemsidan utöver mallar

Webbutvecklare Ydes

Det är inte sagt att du inte kan anpassa, men proffs har massor av erfarenhet när det kommer till design, och de kanske har några knep i ärmarna som du kanske inte är medveten om. Om du väljer att göra det ensam, skulle du förmodligen hitta en mall (en del kommer till och med gratis när du registrerar dig för vissa värdplaner), kanske göra några justeringar och kalla det en dag. Tyvärr skulle det lämna dig med en webbplats som ser ut som ett hundratal andra webbplatser som använder samma mall.

Att anlita en professionell innebär också att optimera din webbplats för SEO. Salesforce förklarar att 72 % av köparna börjar sin köpresa på Google. För att dra nytta av detta behöver du ha en webbplats som rankas i Google. Genom att inkludera SEO kan din hemsida uppnå en högre sökrankning. Om det inte är något du vet hur man gör, är den potentiella extra trafiken ensam väl värd att investera i professionell webbutveckling.

 

2. Avkastningen (ROI) är värd kostnaden

Att anlita en professionell från början är vettigt av många skäl. För det första kan en attraktiv hemsida hjälpa till att generera fler leads och potentiella kunder. År 2020 ökade 51% av småföretagarna antalet onlineinteraktioner de hade med sina kunder. En kvalitetswebbplats kan komma långt i att generera onlineinteraktioner med kunderna.

För det andra, genom att ta hjälp av en webbutvecklare från början, kan du undvika att behöva göra om din hemsida senare. I genomsnitt är 94 % av all negativ feedback på en hemsida relaterad till sidans design. Att anlita en professionell från början kan hjälpa till att undvika den där huvudvärken.

För det tredje är du förmodligen inte en webbutvecklare själv, vilket betyder att du kanske inte har rätt förväntningar på din webbplats. Att anlita ett proffs från början kan hjälpa till att råda över dina förväntningar eller ge mer insikt i hur du kan bygga den bästa möjliga webbplatsen för att möta dina behov.

Kostnaderna för en professionell hemsida är svåra att förutsäga eftersom det beror på storleken på din webbplats, hur avancerad den är och tidslinjebegränsningarna. I många fall är det väl värt investeringen att skapa en anpassad webbplats som är designad specifikt för dina användare och ditt varumärke.

 

3. Du kan välja den rätta utvecklaren som du tycker passar dina behov

Hur bestämmer du vilken webbutvecklare du ska använda för att möta dina affärsbehov?

Här är några frågor att ställa sig:

 • Vem mer har arbetat med den här utvecklaren?
 • Har utvecklaren arbetat med andra företag i din bransch?
 • Är webbplatsen byggd med ett innehållshanteringssystem (CMS)?
 • Inkluderar de uppdateringar, eller är det något du måste lägga till längre fram?
 • Inkluderar de sökmotoroptimering?

Kolla in hur kunderna tycker om utvecklaren genom att läsa recensioner online. Din webbplats talar för ditt företag, och första intrycket betyder allt. Nöj dig inte med en undermålig design.

 

4. Det är fortfarande möjligt att hantera ditt eget innehåll

Ett CMS, som WordPress, tillåter alla med tillgång att redigera hemsidans information utan att behöva någon bakgrund i HTML eller kodning/programmering.

Beroende på dina behov finns det gratis CMS-plattformar, som WordPress och Drupal, som erbjuder flexibilitet och stöd för många utvecklare. Om du har budgeten och behöver ett helt unikt innehållshanteringssystem kan du låta utvecklaren bygga ett från grunden eller betala för ett premiumsystem. Generellt sett kommer dock att använda en plattform med mycket dokumentation göra det lättare på vägen om du inte vill luta dig mot en utvecklare varje gång du stöter på ett problem.

Vi på Ydes använder oss alltid av CMS vilket innebär att våra kunder kommer alltid kunna gå in och ändra innehållet efter publicering, utan att behöva vår hjälp eller programmera.

 

5. E-handelsfunktionalitet

E-handel Ydes

Om du planerar att sälja produkter online måste du se till att din webbplats har e-handelsfunktioner.

Du behöver funktioner som:

 • Betalningsintegrationer
 • Orderhantering och spårning
 • Flera produktsidor
 • Flera fraktalternativ
 • Process för returer och ombeställningar
 • Lagerhantering

Dessa, bland andra viktiga funktioner, är några viktiga höjdpunkter som designers kan inkludera i vilken e-handelsdesign som helst. Om du väljer en WordPress-hemsida kan WooCommerce och dess hundratals tillägg vara rätt väg att gå, annars finns andra alternativ som Shopify.

 

6. Din hemsida kommer att vara 100% mobilvänlig och responsiv

Inkompatibilitet med webbläsare skadar verksamheten allvarligt. Olika webbläsare, som Internet Explorer, Netscape, Mozilla, Safari, Google Chrome och andra, använder olika standarder för att visa webbsidor. En professionell webbdesigner vet att vad som ser bra ut i en webbläsare kanske inte laddas i en annan. Responsiv webbdesign är ett måste.

Med professionell webbutveckling kan du förvänta dig att din designer bygger en hemsida som visas korrekt i alla webbläsare. Dessutom surfar en majoritet av användarna på webben på sina mobila enheter och surfplattor. Det betyder att om din webbplats inte är dynamiskt byggd kan användarupplevelsen komma att inte att vara konsekvent från en enhet till en annan.

 

7. Professionell design som speglar ditt varumärke

Professionell webbdesign

Teknikgenombrott sker varje dag och nätet förändras hela tiden. Att hålla sig uppdaterad om nya koder, mjukvara och nya marknadsföringsidéer tar tid. Behöver dina kunder fylla i formulär? Behövs en karta för att hitta din gata? Kommer ett fotogalleri att förbättra dina produkter? Vill du lägga till video eller införliva RSS-flöden? Att driva ditt företag tar upp tillräckligt med utrymme på din tallrik, och du har förmodligen inte tid att lära dig detaljerna i varje funktion.

Även om vissa gör-det-själv-webbplatser innehåller liknande alternativ, kräver det en professionell att designa webbplatsen för att passa dina exakta behov, och ju mer användarvänlig din webbplats är, desto lättare kommer kunderna att kunna navigera på den.

En del av dessa funktioner kommer inte att vara lika sömlösa på en mallbaserad konstruktion, och du kommer att spendera mycket tid på något som en designer skulle kunna skapa på några timmar.

Oavsett om du lanserar en ny webbplats eller designar om din gamla, lönar det sig att investera i professionell webbplatsutveckling. Proffs känner till detaljerna i webbdesign, övervakar förändringar och trender, håller koll på ny teknik och bygger hela tiden sin kunskapsbas, vilket gör att de kan ge dig en iögonfallande webbplats.

Kom igång

När du överväger professionell webbutveckling är det viktigt att bestämma vilka anpassningar du behöver på din hemsida i förväg. Gör en lista över de saker du vill se på din webbplats. Att veta vad du kan förvänta dig av din design gör det lättare för både dig och utvecklaren.

Registrera sedan ett domännamn och välj rätt webbhotell. Vi på Ydes hjälper dig att komma igång med allt detta och gör jobbet åt dig så du behöver inte oroa dig en sekund för de första stegen. Kontakta oss för att komma igång!

Dela

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa inga tips och tricks!

Missa inte

Vad är Wordpress?
Webbdesign

Vad är WordPress?

Över 75 miljoner användare och runt 40% av alla hemsidor på nätet är byggda på WordPress. Med det sagt snackar vi om ett av världens

Få en gratis offert

Vi diskuterar gärna ditt nästa projekt förutsättningslöst. Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss.

Kontaktinfo

Obtenga una cuota gratis

Complete sus datos de contacto para ser contactado por nosotros.

Datos de contacto